Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Möbler man tröttnat på eller möbler som inte längre fyller någon vettig funktion möter ofta ett öde på Blocket till förmån för något nytt.

Men tänk om och föreställ dig möbeln i ett annat rum, tänk att möbeln ska fylla ett annat syfte än den ursprungligen kanske var tänkt för. Se vilka andra behov möbeln skulle kunna tillfredsställa.

Förvandla den sedan till en oemotståndlig möbel i ny tappning!

Ofta är man lite rädd för att misslyckas, så att man heller inte vågar prova.
Man drar sig för att måla en möbel eller tapetsera en vägg själv.
Men både jag och sambon Per, fixingamatörer som vi båda är, ställer oss alltid frågan:

”Hur svårt kan det vara?”  Och så testar vi.

Man behöver inte göra det så svårt för sig med en massa förarbeten. Har man gott om tålamod och vill ha saker rätt gjort krävs mycket jobb och slit.
Vill man ha snabba förändringar och kan leva med att saker och ting då slits lite fortare, men ändå blir nöjd…så kör på det.
Misslyckas man med en målning av tex en stol… så är det ju bara att måla om den igen!

Ovan är tex en gammal ekmöbel som ursprungligen var tänkt som en vägghängd skohylla. Men vi förvandlade den till en passande tv-bänk med ben, eftersom både format och material var perfekta (då). Men efter två flyttar passade den inte längre in i inredningen och vi fick den inte heller såld på Blocket. Jag kunde inte förmå mig att sänka priset, så då fick den istället pimpas i klara färger och ge plats åt leksaker i flickornas rum. Nu älskar jag den!

Ett gammalt ärvt & flammigt pottskåp från Finland förvandlades i en diskret grå nyans för att matcha färgskalan i vardagsrummet, men inuti fick den lysa upp med turkos färg och rymma barnens spel och pussel.

Foto: Jeanette Bauer

Annonser