Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

De stora leksaksaffärernas satsning på plastleksaker får mig ofta att längta efter alternativa material. Oftast är det dock jag själv som blir mest förtjust i trä eller tygleksaker, medan barnen lockas av de färgglada plastprylarna.

Mindre affärer som nischar in sig på ett annorlunda sortiment tillhandahåller ofta material av leksaker vilket är kul. Mekaniska plåtleksaker har därför blivit en liten gemensam nämnare. Barnen hanterar dem lite mer varsamt och de leks med lite längre.

För den yngsta dottern är fascinationen stor, när den gröna grodan hoppar fram efter ha vridit om nyckeln ett par varv. Om och om igen.

För den äldre dottern är ankfamiljen en favorit som vårdas ömt, ankmamman med sina små kycklingar rullar fram på led, men har inte en chans mot den gula bilen som susar fram i en hög hastighet, när spaken dras bakåt. Enklast men kanske också roligast är den lilla metallsnurran som gnistrar & sprakar när man trycker ner en knapp!

Man slipper batterier, de är inte särskilt dyra och en sån här leksak kan med fördel bli ett litet samlarobjekt som gör sig fin i många, många år!

Annonser