Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

En tapet kan göra sig fin på fler ställen än på en vägg. Utbudet av tapetmönster idag är överväldigande, det är svårt att välja. Den ena är vackrare än den andra, beslutsångesten är ett faktum… okej, jag medger att det är ett lyxproblem!

Men visst är det kul att olika stilar och smaker kan finna sina egna absoluta favoriter? Med en rulle tapet kommer man ganska långt, men givetvis beror det på hur många möbler eller hur stor en möbel är som man vill pimpa.

Här har jag tex valt att förvandla en ekmöbel. Ursprungligen en byrå i ek (från vår period då vi fullkomligt frossade i ekinredning). Den fick för två år sedan en vit skepnad av färg.

Men det saknades något, det kändes inte rätt.  Så numera är lådfronterna klädda i tapetstuvar och nya, vita knoppar i porslin har skruvats på! Nu faller den mig helt i smaken och är både rolig att se på och fyller en massa nödvändiga prylar.

Det lilla vita massproducerade barnbordet fick en egen personlig charm, när benen tapetserades och ett litet rosa band fick pryda bordskanten.

Garderobsdörrarna och sängbordets lådfronter i björk har här tapetserats i en vit tapet med gröna, stiliserade träd. Ljuvliga knoppar i rött med vita prickar skruvades på och blev pricken över i:et!

Annonser