Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Barns faser var de föredrar att leka i hemmet skiftar rejält. Givetvis är det olika beroende på det individuella barnets behov, men framförallt ändras leken efter ålder. Perioder då lek helst skall vara så nära föräldern som möjligt -oavsett om det är i badrummet eller köket -till eget pyssel i sitt egna lilla rum, helst utan förälderns närvaro.

När det gäller köksrummet när tex mat ska lagas, är det skönt med två händer fria och därför är det praktiskt att inrätta en liten mobil lekhörna även här. Det finns delade meningar om man ska sprida barnets prylar över hela hemmet, men där gör man väl som man själv vill. Personligen känns det helt okej med prylar som barnen kan sysselsätta sig med när man jobbar i köket, bara man har en bra förvaring av dem när de inte används. Det känns som det ändå är för en relativt kort period i livet och de underlättar vid små stunder av stress…

Ett litet miniatyrkök, där barnet simultant lagar mat till sina dockor används flitigt…
Ett favoritredskap i köket är jordgubbssopborsten…oumbärlig efter varje måltid.
En stadig pall för att nå upp till köksbänken för att antingen hjälpa till med disken eller hålla ett vakande öga över vad som bjuds är bra.

Små färgglada detaljer sätter en lite piggare prägel på färglösa kök och skapar roliga blickfång!

Annonser