Etiketter

, , , , , , , ,

När magen putar som mest och sparkarna i magen upplyser dig om tempot som komma skall, känns det lite overkligt att huden kan vara så elastisk.

Man glömmer fort hur det var, även om man påminns av känslorna när man ser fotografier från den speciella tidpunkten.

För DIG som är gravid eller känner någon som är – så har jag ett annorlunda tips som förevigar den putande magen.  Gör en gipsavgjutning!

Det är enkelt fixat med 2 paket gipsrullar, en liten skål med varmt vatten och en burk vaselin. Förbered genom att klippa till 10 cm långa gipsremsor från rullarna. Smörj in magen med vaselin. Doppa gipsremsorna i det varma vattnet och stryk remsorna omlott över magen. När hela kulan är täckt med remsor slätar du ut alla kanter med fingrarna och lägger på två lager gipsremsor till. Se till att den översta ytan är jämn och fin. När gipset börjat torka, lyfter du försiktigt av gipsavgutningen och lägger ifrån dig för att torka ngt dygn.

Nästa steg är att antingen hänga upp konstverket som det är, eller som jag gjorde, köper en duk fastspänd på en träram och gipsar fast hela gipsavgjutningen på den. Låt torka och häng upp.

Känner du att något saknas ytterligare, dekorerar du tavlan genom att färglägga den med en målning, spraya den i en färg eller som jag valde att göra…klä in den i dekorativa papper!

Det är lite kul med ett tredimensionellt blickfång på väggen och för äldsta dottern är det extra spännande att få höra hur hon som pytteliten bebis en gång för länge sen låg där inne i magen och sög på tummen.

Annonser