Etiketter

, , , , ,

Barnstolar är något av det sötaste i möbelväg som finns tycker jag. De är visserligen en kategori möbler som barn växer ur, men de förlorar aldrig tjusningen i form av dekorativt blickfång.

Den här röda barnstolen föll jag för, eftersom den hade en sån annorlunda form. Inte så stabil för de allra minsta, men dessa små sitter sällan still vid ett bord i vilket fall som helst. Men när barnet kan gå själv och gillar aktiviteter som lämpar sig vid ett litet skrivbord, så är den här stolen fullt funktionsduglig och inte bara söt att se på.

När jag köpte den så kändes den lite för naken i sitt orginalskick, så jag limmade på en ljusblå spetskant för att ge den en lite mer personlig prägel. Men nu efter två år så har spetsen släppt på vissa kanter och mattats ut i sin blåa färg.

Ännu fungerar stolen bra för barnen i sin höjd och med enkla medel kan man skänka den lilla möbeln små detaljer för att göra den lite personlig åter en gång. Bort med den slitna spetsen och skrubba ren.

Foto: Jeanette Bauer

Jag köpte ett ark med bokmärken föreställandes papegojjor och ett spetsband på rulle i plast. Med hjälp av lim som jag penslade på bokmärkena så dekorerade jag stolen på nytt på lite olika ställen. Med fördel kan man låta barnen vara med och välja plats och fästa de olika fågelmotiven direkt på stolen.

Barnmöbler får ofta en roligare prägel än i övriga rum. Varför det blivit så vet jag inte men det här gav mig definitivt mersmak och kanske kommer jag framöver fästa en liten pippi på fler ställen i huset. Ibland behövs det inte så mycket för att få mungiporna ska peka uppåt!

 

Annonser