Etiketter

, , , , , , , ,

DSC_4195

Äntligen! Resultatet efter en veckas pyssel har nu stått klart lika länge. Barnen stormtrivs och de är helt överens om vem som ska sova var.

Vi bytte placering av sängen till en annan sida av rummet för att behålla rymd och ljus. Ibland får man flytta runt, runt och ett varv till….tills det känns rätt i magen!

DSC_4197DSC_4196

Som ni såg i de första momenten på projektet (här), så är stommen ursprungligen i furu som jag målade röd.

Sängen monterades på plats i rummet och i samma veva sågades benen på sängstommen av, eftersom placeringen under snedtaket kräver en speciell höjd för att få plats.

Därefter ritade jag ut en enkel slottsmall på en MDF-skiva, som sedan sambon sågade ut. MDF-skivan klädde jag (häftpistol) med ett mönstrat tyg även det inhandlat på Ikea, föreställandes fåglar sittandes på grenar, designat av Malin Åkerblom 2010. Insidan av slottsmallen kläddes med ett småblommigt mönstrat tyg från Åhléns inhandlat för ett par år sedan och som inte kommit till användning förrän nu!

Tre titthål sågades ut på kortsidan, varav den ena även tillåter ett barn att krypa igenom storleksmässigt.

DSC_4201DSC_4216

Nu återstår bara ett par mindre detaljer innan projektet kan ses som komplett! Lite mer tyg till ett draperi som ska spännas fast under översängen, så att barnen kan dra för som en koja, när det är hemliga lekar på gång.

Och ett par fina tavlor ska sättas upp på den vita väggen som nu gapar alldeles tom.

Och kanske ska vi försöka ge oss på att pyssla ihop ett riktigt fint konformat torn på toppen av slottets kortsida. Vi får se. Kanske om det dyker upp ett par regniga dagar framöver. Eller så får det bli ett litet projekt till hösten.

Men just nu ska vi bara mysa i de nya spännande sängarna när solen går ner!

DSC_4211DSC_4204

Foto: Jeanette Bauer