Etiketter

, , , , , , , , , ,

DSC_9895DSC_9902

Som jag sagt tidigare, när man väl bestämmer sig för att fixa klart något, så går det av bara farten. För någon vecka sedan inventerade vi träskivor i förrådet och hittade två som skulle passa perfekt som hyllplan och ett tredje som var lite bredare som skulle fungera perfekt som bord.

Färginslaget i rummet har fått ett grönt fokus och nyansen är handplockad av Olivia. Ovan ser ni hur  hon med stort fokus själv får rolla på färgen på hyllplan och bordsskiva.

Egentligen hade vi inte tänkt fixa en skrivbordshörna i det här minirummet som Olivia nu får till sitt eget, eftersom det gamla rummet som hon delade med syrran redan har ett superstort skrivbord. Men efter ett par somriga veckor ritandes i sängen och delvis fönsternischen som bordsunderlag, så kände jag att det var lika bra att peta in någon form av skrivhörna ändå.

Den enda ytan till förfogande var en liten hörna mellan fönstret och prylskåpet, så här valde vi att specialfixa till en egen kreativ hörna.

 

DSC_9870

En tur till Ikea resulterade i ett bordsben och en skrivbordsstol med snurrfunktion, som hon önskat sig!

Bordsskivan sågades till, sen hittade vi även två träkonsoler i förrådet, som alla ströks med ny grön färg, lixom även det nyinköpta bordsbenet.

Ett par tavlor från gamla rummet hittade en ny plats att hänga på. Den nedersta tavlan är egentligen bara en enkel ram som vi hängt upp. I denna kan hon tejpa upp olika nya teckningar och byta ut hur ofta som helst!

Som ljuskälla hämtade vi in den gamla klämspotlampan i grönt från gamla rummet och på hyllplanet intill samsas egna pysslade alster med gamla ärvda leksaker från gammelmormor.

Det blev en pytteliten hörna, men det är hennes alldeles egna och här kan hon sitta och pyssla, rita, skriva och läsa hur mycket hon vill!

DSC_9916

DSC_9906

DSC_9912

DSC_9910

DSC_9908

DSC_9914

Foto: Jeanette Bauer

Annonser