Etiketter

, ,

pelargon

Vintertidsomställning idag och med den längre timmen om kvällen, så känns söndagen om ännu lite kortare.

Det är ganska milt ute fortfarande; i rabatten blommar några vita rosor och pelargonerna står fortfarande med knoppar och utslagna blommor i sina fuktiga krukor på trappen.

Att varva intensiva timmar framför datorn under vardagarna med ett par fridfulla timmar ute i naturen om helgerna, det är den perfekta avkopplingen.

Jag rullar runt med skottkärran, fyller på med kvistar och gräver ner mina fingrar i jorden för att varsamt flytta på ett par växter. Krattan får vila till våren, men spaden får istället jobba hårt. Kroppen får ta i, men det är samtidigt skönt och oerhört rogivande. Det enda som hörs är vinden som susar och tar tag i trädgrenarna, så att de orangegula löven faller ner mot marken likt guldregn.

Snart är alla lövträden som ramar in huset kala, men istället bjuds vi på ett nytt djup i utsikten, nu väntar säsongen som bjuder på en svag havsglimt.

Vår lilla svarta katt Jackie håller sig i krokarna och följer med mina rörelser över hela tomten, fram och tillbaka och smyger omkring likt en ninja. Nu gör vi kväll!